فهرست مطالب

نشریه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، پاییز 1378)

  • 63 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1378/04/19
  • تعداد عناوین: 5
|
  • بررسی روند تغییرات غلظت عناصر معدنی در برگ چهار رقم پسته طی فصل رشد
    مهندس محمد حشتمی رفسنجانی صفحه 3
    آگاهی از چگونگی تغییرات غلظت عناصر معدنی برای تفسیر نتایج تجزیه برگ ضروری است. در این تحقیق برای بررسی این تغییرات در پسته، چهار رقم فندقی، اکبری، کله قوچی و احمد آقایی انتخاب و از فروردین تا شهریور، هر ماه یک بار نمونه های برگ تهیه و غلظت عناصر ازت، فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز، روی و مس اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات در قالب طرح کرتهای خرد شده در زمان انجام شد. غلظت عناصر ازت و فسفر در سطح احتمال یک درصد و عنصر روی در سطح احتمال پنج درصد بین ارقام، اختلاف معنی دار داشتند.
    کلیدواژگان: عناصر غذایی معدنی، تغییرات غلظت عنصر غذایی، پسته، تجزیه برگ
  • بررسی تاثیر گنادوتروپین سرم مادیان آبستن و گنادوتروپین جفتی انسان بر فعالیت تولید مثلی گوسفندان دالاق
    مهندس فیروز صمدی، مهندس آشور محمد قره باش صفحه 14
    این آزمایش به منظور مطالعه اثر هورمون های گنادوتروپین سرم مادیان آبستن و گنادوتروپین جفتی انسان بر فعالیت تولید مثلی گوسفندان دلاق صورت گرفته است. بدین منظور تعداد 30 راس میش انتخاب شد و عمل همزمانی سیکل تولید مثل توسط هورمون پروژسترون انجام گردید. میش ها در 3 گروه 10 تایی تقسیم شده و واکنش تیمار بررسی گردید: گروه اول: میش هایی که هیج نوع هورمونی به آنها تزریق نشد، گروه دوم: میش هایی که به میزان 1000 واحد بین المللی هورمون گنادوتروپین سرم مادیان آبستن، دریافت کرده اند، گروه سوم: میش هایی که علاوه بر هورمون گنادتروپین سرم مادیان آبستن به میزان 500 واحد بین المللی هم از هورمون گنادوتروپین جفتی انسان نیز به آنها تزریق شد. این مطالعه نشان داد که درصد بره زایی در گروه های اول، دوم و سوم به ترتیب 90، 80 و 140 درصد می باشد که بطور معنی داری با هم اختلاف دارند.
    کلیدواژگان: گنادوتروپین سرم مادیان آبستن، گنادوتروپین جفتی انسانی، درصد بره زایی
  • معرفی زمین شناسی، خاک، تیپ پوشش گیاهی و گونه های کلیدی استان گلستان
    غلامعلی حشمتی صفحه 18
    سازنده های زمین شناسی استان گلستان مربوطه به دوره پرکامبرین تا دوران چهارم زمین شناسی می باشد. یکی از مشخصه های این استان عدم سازندهای دوران سوم زمین شناسی می باشد. سطح وسیعی از اراضی پای دامنه و دشت را رسوبات باد رفتنی تشکیل می دهد. خاکهای این استان در دو بخش اراضی دشتی از رسوبات بادرفتنی زمین شناسی می باشد. خاکهای اراضی جنگلی منشا سنگهای آهکی داشته و خاکهای اراضی دشتی از رسوبات بادرفتنی و نهشته های آبرفتی رودخانه های گرگان و اترک تشکیل شده است.
  • تدوین برنامه خشک کردن چوب بلوط در کوره متعارف
    مهندس علیرضا عشوری، قنبر ابراهیمی صفحه 31
    هدف از انجام این تحقیق تدوین برنامه ای مناسب برای خشک کردن چوب بلوط بلند مازو با برش تجاری و ضخامات 5/2 cm است. کاهش زمان و معایب خشک کردن، جلوگیری از خشک شدن بیش از حد، کاهش تنشهای باقیمانده و در نهایت حفظ کیفیت چوب آلات، از جمله نتایج حاصل از اجرای برنامه پیشنهادی است. چوب آلات باقیمانده و در نهایت حفظ کیفیت چوب آلات، از جمله نتایج حاصل از اجرای برنامه پیشنهادی است. چوب آلات مورد نظر براساس برنامه های تعدیل شده آزمایشگاه فرآورده های جنگلی ایالات متحده خشک گردید.
    کلیدواژگان: کوره متعارف، بارکوره، متعادل سازی، تنش زدایی، آزمونهای کنترل، چوبدستک
  • تولید مثل طبیعی سیاه ماهی Capoeta capoeta gracilis
    مهندس اصغر عبدلی، مهندس سهراب کوهستانی، اسکندری صفحه 38
    تعداد 1065 سیاه ماهی Capoeta capoeta gracilis در طی کمتر از یک سال رودخانه پارک ملی گلستان به روش صید الکتریکی نمونه برداری شدند. همزمان با صید سیاه ماهی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب اندازه گیری شد. تولید مثل سیاه ماهی در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد و در درمای c 17-12 می باشد. هم آوری نسبی سیاه ماهی به تعداد 3/1 + - 24/20 عدد تخم برای هر میلیمتر طول ماهی و 7/2 + - 1/35 برای هر گرم وزن بدن برآورد شده است.
    کلیدواژگان: تولید مثل، سیاه ماهی، پارک ملی گلستان